Bezdiren kuru öksürüğün, bronşitin reçetesini verdi! ‘Sütte kaynatın, bal koymayın’

Bazı rahatsızlıkların akabinde bedeninizde kronik öksürük, boğaz ağrısı, tahriş ve daha pek çok sorun oluşabilir. Bronşit ve kronik öksürüğü ortadan kaldırmanın doğal bir yolu olduğunu söylesek? Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, hatmi çiçeği ve sütü karıştırarak elde edeceğiniz bir kürden kelam etti. İşte ayrıntıları.

Prof. Dr. İbrahim Saraçoğlu, geçmek bilmeyen öksürük için hatmi çiçeği ve süt karışımını tavsiye etti. Saraçoğlu, şifalı karışımın boğazdaki pek çok sorunu ortadan kaldıracağını belirtti. Üstelik, kuru öksürükten kurtulamayan çocuklar için de tüketimi yararlıymış.

Hatmi çiçeği, bilhassa hassas boğaza sahip şahıslara güzel gelebilir. Sütle birleştiğinde, alerji, mevsimsel değişiklikler yahut kuru hava nedeniyle tahriş olan boğazlara uygun gelir. Hassas boğazlarda tahriş olmadan günlük olarak tüketilebilecek bir karışımdır. Bu sayede boğazınız, değişen hava şartlarından daha az etkilenir.

Soğuk algınlığı yahut hava değişimi nedeniyle boğazınızda bir yanma yahut kaşıntı hissi varsa, hatmi çiçeği sütle birleştiğinde boğazda yumuşatıcı bir tesir yapar. Sıcak süt de boğazı yumuşatarak hatmi çiçeğinin tesirini artıracaktır. Kuruluk hissinden muzdaripseniz deneyebilirsiniz.

Özellikle kuru öksürükte boğazı nemlendirerek öksürüğü hafifletir ve balgamın kolaylıkla çıkmasını sağlar. Bu karışımı hazırlayarak balgamınızı yumuşatıp teneffüs yollarını temizleyebilirsiniz. Ayrıyeten bu karışım, geceleri artan öksürük krizlerini de hafifleterek daha rahat uyumanıza yardımcı olur.

Boğazda sıklıkla yaşanan yanma yahut kaşıntı hissi, bilhassa kış aylarında ve soğuk havalarda artabilir. Bu karışımı sistemli olarak tükettiğinizde tekrar tahriş olma ihtimalini büyük ölçüde azaltmış olacaksınız.

Soğuk algınlığı yahut boğaz enfeksiyonu nedeniyle ses kısıklığı yaşıyorsanız karışımı tüketerek daha güçlü bir ses tonuna kavuşabilirsiniz. Bilhassa sesini profesyonel olarak kullananlar için daha yararlı bir karışım olduğunu söyleyebiliriz. Soğuk algınlığı belirtilerini hafifletmek için de yararlı bir dayanaktır.

Süt ve hatmi çiçeği ikilisi, boğazdaki rahatlatıcı tesiri sayesinde teneffüs yollarını da açmaya yardımcı olur. Doğal ve yan etkisiz bir tahlil sunan bu karışımı hazırlamak ise en az tüketmek kadar kolay. İşte İbrahim Saraçoğlu’nun ölçüleri.

Faydalı içeceği hazırlamak için yardım su bardağı sütü bir tencerede kaynatıp, akabinde içerisine hatmi çiçeği eklemeniz gerekiyor. Lakin Saraçoğlu, hatmi çiçeğinin tomurcuk halde olması gerektiğini söylüyor. Hazırladığınız karışımı sabah ve öğlenden sonra olmak üzere günde 2 kez tüketebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir